Print

Programma School & Sport

Het programma School & Sport is voor leerlingen van de groepen 5 t/m 7 van de Veenendaalse basisscholen en bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Sportkennismakingslessen in de maanden november en maart
  2. Cursusaanbod bij sportverenigingen
  3. Koningsspelen

Sportkennismakingslessen

In de maanden november en maart krijgen de leerlingen tijdens de lessen bewegingsonderwijs kennismakingslessen aangeboden door sportverenigingen en /of sportscholen.

Cursusaanbod bij sportverenigingen

In de maand april krijgen de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de sport(en) bij een sportvereniging of sportschool.

Hoe werkt het cursusaanbod?

In maart ontvangen leerlingen uit de groepen 4 t/m 7 het cursusboekje. De leerling kan zich via het inschrijfformulier School & Sport opgeven voor een sportcursus. Een sportcursus bestaat uit 3 lessen en worden aangeboden na schooltijd bij een sportvereniging of sportschool. De kosten voor de cursus zijn € 5,00 per cursus.

Koningsspelen

Op de laatste vrijdag voor de Meivakantie worden de Koningsspelen georganiseerd. De afsluiting van het programma School & Sport.

Hoe werken de Koningsspelen?

Een sportdag voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8. Sportverenigingen, sportbonden en sportscholen bieden een fantastisch sportprogramma aan voor de leerlingen.