Print

Faciliteiten zwembad

Zwembad De Vallei beschikt over verschillende baden:

Wedstrijdbad

In het wedstrijd bad kunt u goed aan uw conditie werken. Het bad is 25 meter lang en 20,5 meter breed en minstens 2 meter diep en heeft onderwaterverlichting. Het bad heeft een water temperatuur van 27ºC.

Doelgroepenbad

Het bad is 8 meter breed en 20,5 meter lang. Heeft een beweegbare bodem die van 0 tot 2 meter diep versteld kan worden. Dit bassin kan samengevoegd worden met het wedstrijdbad. Door de verzinkbare brug in de bodem te laten zakken, ontstaat een bad van 35 meter lang en 20,5 meter breed. En een water temperatuur van 27ºC

Instructiebad

Het bad is 22,5 meter lang en 10 meter breed. Geheel voorzien van een beweegbare vloer die ook nog 60 centimeter scheef gesteld kan worden.

Dit bassin is bijzonder geschikt en ook aangepast voor gehandicapten. Een water temperatuur van 32ºC

Recreatiebad

Dit zwembad is door het warme water uitermate geschikt voor verschillende aqua sporten en recreatief zwemmen. Afmeting zwembad 260 vierkante meter water van 31ºC.

Het bad heeft onderwater verlichting, een bruisbank, een whirlpool, een waterpaddenstoel, jet streams, een spuitbuis, een kreek en golfslagkanaal en een grote waterglijbaan. Sinds februari 2017 is er een nieuwe glijbaan: een bandenglijbaan met lichteffecten.

Gaderobekasten

Bij binnenkomst krijgt u een polsbandje waarmee u de tourniquets kunt passeren.

Met het polsbandje kunt u ook gebruik maken van één van onze 600 garderobe kasten. Daar kunt u uw kleding veilig in op bergen. Deze kast kunt u tijdens het verblijf onbeperkt gebruiken.

Bereikbaarheid

Ons sportcentrum ligt op twee kilometer vanaf de A12 aan de doorgaande weg naar Rhenen en op loopafstand van de NS stations Centrum en West

Parkeren

Een parkeerplaats voor 177 auto’s, waarvan 9 aangepaste plaatsen voor gehandicapten en drie plaatsen voor bussen. En een fietsenstalling met 700 plaatsen.

Keurmerk Veilig en Schoon

Maandag 8 juni 2015 is het keurmerk Veilig en Schoon uitgereikt. Dit is een branchekeurmerk voor zwembaden die naast de wettelijke bepalingen nog extra kwaliteitseisen stelt. Hiermee toont zwembad De Vallei aan dat de bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.