Nationale Sportweek

Van 15 tot en met 24 september 2023 is de Nationale Sportweek. Tijdens deze week staat sporten centraal. Samen met NOC*NSF willen we zoveel mogelijk inwoners van Veenendaal inspireren om te sporten.

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij allerlei activiteiten om niet-sporters kennis te laten maken met sport en ze laten ervaren hoe leuk sport kan zijn. Ook stellen sportverenigingen hun sportclub open voor niet-leden. Zo kun jij tijdens de Nationale Sportweek kiezen uit een lokaal sportaanbod en kennis maken met nieuwe sporten.

Activiteiten Nationale Sportweek

Activiteit Datum en tijd Locatie
Mountainbike Event 16 september (10.00 - 13.00) AXA Valleirenners
Veenendaal in beweging 19 september (10.00 - 10.45) Scheepjeshofplein
Doortrappendag 20 september (09.30 - 15.30) Gemeentehuis Veenendaal
Opening bootcamp Petenbos 20 september (13.30) Bootcamproute Petenbos
Zwemactie 20 en 22 september Zwembad de Vallei

 

Mountainbike Event

Op zaterdag 16 september kan jij de sport mountainbiken uitproberen! AXA Valleirenners stellen verschillende mountainbikes beschikbaar die op hun terrein kunnen worden gebruikt. Deelname aan deze activiteit is geheel gratis. Tussen 10.00 uur en 13.00 kunnen de mountainbikes worden gebruikt. 

Veenendaal in beweging

Oud langebaanschaatster en de nieuwste presentatrice van Nederland in Beweging Barbara de Loor geeft op dinsdag 19 september een bewegingsles op het Scheepjeshofplein. De les begint om 10.00 uur en is om 10.45 uur afgelopen. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteit. 

Doortrappendag

Woensdag 20 september is er een Doortrappendag. Op het programma staat onder andere een verkeersquiz, een fietscheck door een fietsenmaker, een fietsvaardigheidsparcours en fietsfitoefeningen. Tussen de middag staat er een heerlijke lunch voor je klaar. We sluiten de dag af met een korte fietstocht door Veenendaal. Het programma is rond 15.30 uur afgelopen. De activiteten vinden plaats bij het Gemeentehuis in Veenendaal aan het Raadhuisplein 1. Aanmelden of meer informatie: https://www.sportserviceveenendaal.nl/doortrappen

Opening bootcamp Petenbos

Naast de bootcamproute in het Stadspark is er nu ook een nieuwe bootcamproute in het groene gedeelte van de wijk Petenbos. Op woensdag 20 september wordt deze nieuwe bootcamproute om 13.30 uur geopend. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de nieuwe bootcamproute uit te proberen. 

Zwemactie

Kom tijdens de Nationale Sportweek voor een gereduceerd tarief recreatief zwemmen bij Zwembad de Vallei. Op woensdag 20 en vrijdag 22 september kost een toegangskaartje geen €5,50 maar €3,50. Deze actie is ook geldig tijdens het Discozwemmen op vrijdag 22 september.