Vacature Algemeen Bestuurslid

Organisatie

Sportservice Veenendaal is een jong en dynamisch sportbedrijf; laat jong en oud sporten, beheert zwembad De Vallei en onderhoudt alle gymzalen en sportvelden in Veenendaal. Sportservice Veenendaal werkt nauw samen met de gemeente Veenendaal en ondersteunt verenigingen. Samen krijgen we iedereen in beweging. 

Ons team bestaat uit ongeveer 90 gepassioneerde medewerkers, en het bestuur bestaat uit 5 personen.

Vacature Algemeen Bestuurslid

Binnen het bestuur van Stichting Sportservice Veenendaal zijn wij per 1 januari 2024 op zoek naar een ambitieus en deskundig bestuurslid. Deze vacature ontstaat doordat het huidige bestuurslid aan het einde van zijn benoemingstermijn is gekomen.

 

Functieomschrijving

Als Algemeen Bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het mede vormgeven van het beleid en de strategie van Sportservice Veenendaal. Je draagt bij aan het verhogen van de sportdeelname en de verbetering van accommodaties en voorzieningen. Samen met het bestuur en de directie vergader je maandelijks om belangrijke beslissingen te nemen en richting te geven aan de organisatie. Daarnaast werk je samen met diverse belanghebbenden en stakeholders om het sportklimaat in Veenendaal te bevorderen. Het bestuur streeft naar een diverse samenstelling waarbij de verschillende kwaliteiten en competenties elkaar aanvullen.

 

Functieprofiel

We zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Een academisch werk- en denkniveau met ruime bestuurlijke ervaring, bij voorkeur binnen de sportsector.
 • Aantoonbare managementdeskundigheid, bij voorkeur opgedaan in het bedrijfsleven en/of bij de (semi)overheid.
 • Een passie voor sport en affiniteit met Veenendaal.
 • Een ondernemende en innovatieve bestuursstijl die past bij de missie en visie van Sportservice Veenendaal.

 

Competenties

Als Algemeen Bestuurslid beschik je over de volgende competenties:

 • Betrokkenheid: je bent zeer betrokken bij het Sportbedrijf en kunt de juiste afstand bewaren passend bij je bestuursfunctie. Indien nodig ben je in staat om te interveniëren.
 • Snel overzicht en inzicht: je kunt met beperkte informatie snel een overzicht krijgen van wat er speelt in en rondom het Sportbedrijf, inclusief complexe strategische vraagstukken.
 • Maatschappelijke en politieke antenne: je hebt een goed gevoel voor tegenstrijdige belangen en weet deze mee te nemen in je oordeels- en besluitvorming. Je ziet toe op de deugdelijkheid van de organisatie en de aansluiting bij algemeen geldende maatschappelijke waarden, normen en wet- en regelgeving.
 • Samenwerken in teamverband: je bent gericht op samenwerking en neemt de inbreng van anderen mee in de oordeels- en besluitvorming. Je draagt bij aan een open en kritisch klimaat binnen het bestuur en de organisatie.
 • Doortastend besluiten: je bent besluitvaardig, neemt verantwoordelijkheid voor besluiten en handelt waar nodig.
 • Ondernemerschap: je ziet kansen en weet deze te benutten voor het Sportbedrijf.

 

Voorwaarden voor benoeming

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt geen nauwe persoonlijke of zakelijke banden met collega-bestuurders, medewerkers of belangrijke externe belanghebbenden die tot belangentegenstellingen kunnen leiden.
 • Je kunt onbevangen opereren ten opzichte van de directeur en het politieke bestuur in de gemeente Veenendaal.
 • Je woont in Veenendaal of directe omgeving.
 • Naast je taken als bestuurslid ben je in staat voldoende tijd beschikbaar te stellen.

 

Tijdsbeslag

Als Algemeen Bestuurslid vergader je gemiddeld eenmaal per maand. Het tijdsbeslag bedraagt gemiddeld 8 uur per maand.

Vergoeding

Deze functie wordt op vrijwillige basis vervuld. Je ontvangt een maximaal fiscaal vrijgestelde vrijwilligersvergoeding die bedoeld is als vergoeding voor vergaderingen, eventuele extra activiteiten en kleine onkosten.

Reageren

Indien je geïnteresseerd bent en aantoonbaar gekwalificeerd bent voor deze bestuursfunctie, vragen wij je om uiterlijk 1 oktober 2023 te reageren. Stuur je CV en motivatiebrief naar rob.van.manen@sportserviceveenendaal.nl

Vragen?

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Rob van Manen via e-mail: rob.van.manen@sportserviceveenendaal.nl of telefonisch op (0318) 519 010. Voor meer informatie kunnen wij je ons bedrijfsplan toesturen.

We kijken uit naar jouw reactie!