Fitheidstest

Bewegen is goed voor de gezondheid. Dat is bekend. Maar hoeveel u moet bewegen is afhankelijk van uw leeftijd, conditie en kracht. En dat kunnen we meten met een fitheidstest. Op deze manier leert u uw huidige conditie, mogelijkheden en beperking kennen en kunt u op een verantwoorde manier starten of doorgaan met sporten.

Fitheidstest

De fitheidstest laat zien hoe het gesteld is met uw conditie. De test bestaat uit meerdere onderdelen die onder andere lenigheid, stabiliteit, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen worden aangevuld met gegevens over uw bloeddruk, rusthartslag, lengte en gewicht (BMI).

Voor wie?

Iedereen tussen 60 en 75 jaar kan aan deze test deelnemen. Vooral als u wat meer wilt gaan sporten of nog niets aan sport doet, is deze fitheidstest erg geschikt. Een team van sportdocenten en fysiotherapeuten, nemen de test af. Wij werken hierin samen met Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie. Na afloop van de test wordt deze met u besproken en krijgt u een beweegadvies.

Waar en wanneer?

De fitheidstest wordt gehouden op zaterdag 23 maart vanaf 9.30 uur in sporthal de Vallei. Bij inschrijving krijgt u een tijd toegewezen waarop u verwacht wordt. De test duurt ongeveer één uur.

Inschrijven?

De Fitheidstest is vol! Inschrijven is niet meer mogelijk.