Gezonde Leefstijl

Wil jij afvallen en je fitter voelen, maar weet je niet hoe? Wellicht kan leefstijlcoaching je helpen jouw doelen te bereiken.

Het doel van leefstijlcoaching is jou leren hoe je gezonde keuzes maakt en hoe je deze vasthoudt in de toekomst. Voeding, bewegen, ontspanning, beter slapen en minder stress zijn belangrijke onderdelen voor een gezonde leefstijl.

Welke leefstijlprogramma’s zijn er?

Samen met de leefstijlcoach kun je aan de slag met jouw leefstijl. Jouw leefstijlcoach coacht je en daagt je uit een betere versie van jezelf te worden.

Bij Sportservice Veenendaal hebben we de unieke positie gecreëerd dat we drie verschillende leefstijltrajecten aanbieden. Deze trajecten worden volledig vergoedt door de basisverzekering (met behoud van het eigen risico) en duren allemaal twee jaar. Verder zitten er verschillen in de vorm van de trajecten. Zie de informatie hieronder om te ontdekken welk traject het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past.

Wie komt in aanmerking?

Leefstijlprogramma’s zijn vanaf 1 januari 2019 is opgenomen in het basispakket. De volgende groepen komen in aanmerking voor het leefstijlprogramma GLI die vergoed wordt uit de basisverzekering:

  • Volwassenen 18+ met overgewicht (BMI> 25) en een extra risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 of slaapapneu of artrose, of
  • Volwassenen 18+ met obesitas (BMI>30).

Jogg

Naast de leefstijlinterventies is er ook een project gericht op kinderen en jeugd. Met een lokale integrale aanpak wordt de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien gezonder gemaakt. Meer informatie

De Leefstijlcoaches

Sportservice Veenendaal heeft twee geaccrediteerde leefstijlcoaches in dienst. Zij weten alles over voeding, bewegen, mentale gezondheid en fysieke gezondheid en helpen mensen graag om een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

De leefstijlcoaches van Sportservice Veenendaal staat geregistreerd bij KABIZ en Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland

logo_accreditatie-300x213.jpg

kabiz-300x118.jpg

Klachten