Kanjers

Vind jij sporten erg lastig of ben je misschien wat te zwaar? Voor kinderen met overgewicht en/of een motorische achterstand hebben we een programma. Met dit programma helpen we jou en andere kinderen om jouw leefstijl te veranderen. Dit gebeurt onder leiding van de professionals. Zij weten precies hoe ze jou kunnen helpen.

INHOUD

“Kanjers” is een sportief leefstijlprogramma in de gemeente Veenendaal voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar die een gezonder gewicht willen. Dit programma is opgezet door een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en een sportcoach in samenwerking met de GGD Utrecht en wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal.

Je werkt op een positieve manier aan een gezonde leefstijl door deel te nemen aan een afwisselend sport, spel en fitness programma. Voldoende beweging en gezonde voeding zorgen voor een betere conditie en vermindert de risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst. Als je de gezonde leefstijl blijft volhouden zit je ook nog eens lekkerder in je vel!

SPORTEN

Elke week krijg je één uur extra sportles onder leiding van een vakdocent lichamelijke opvoeding. Een les bestaat uit het verbeteren van jouw conditie (bijvoorbeeld rennen), motorische vaardigheden aanleveren (zoals gooien en vangen, hinkelen en op een bank lopen) en een eigen keuzespel.

DEELNAME IS GRATIS

Deelname is geheel gratis, want dit programma wordt gefinancierd vanuit de basisverzekering, financieel ondersteunt door de gemeente en Eerstelijns Samenwerking Veenendaal.

AANMELDEN

Wil je meer informatie of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Michelle Peters via: michelle.peters@sportserviceveenendaal.nl.